• Ohjeita kouluttajalle

    Tämä materiaali on koottu Keskustan piirihallitusten uusien kokoonpanojen koulutuksia varten.  

    Koulutusmateriaali on suunniteltu siten, että se soveltuu sekä yhden illan (3 tunnin) että koko päivän  (noin 7 tuntia) kestävään koulutukseen. Alla olevassa tiedostossa on ehdotukset koulutuspäivien rungoiksi. Koulutusmateriaalia voi käyttää sekä kasvokkain että etänä pidettävissä koulutuksissa. Materiaaliin voi palata myös koulutuksen jälkeen. Koulutuksen eri osiot on jaettu omiin ruutuihin, joiden alta löytyy koulutusdioja, keskusteluharjoituksia ja muuta koulutusmateriaalia. Kouluttaja voi valita haluamansa määrän esimerkiksi osallistavia harjoituksia käytettävissä olevan ajan mukaan.  

    Jokainen koulutukseen osallistuva tekee ennen koulutusta kaksi ennakkotehtävää: yhdistyksen työnantajaroolia valottavan videon ja virittäytymisen Keskusta-aatteen ydinajatuksiin. 

     Muista koulutustuki! Maaseudun Sivistysliiton jäsenjärjestöt ja niihin kuuluvat yhdistykset voivat hakea koulutuksiinsa taloudellista tukea, jos niistä tulee yhdistykselle kuluja. Kuluja voivat olla esimerkiksi kouluttajan palkkio, tilavuokra, kahvitarjoilu tai osallistujille ostettavat materiaalit. Lue lisää tuen hakemisesta alla olevasta esitteestä.