Aiheen kuvaus

  • Kohti vastaanottavampaa yhdistystoimintaa

    Järjestöjen toimintaan vaikuttavat monenlaiset yhteiskunnalliset muutokset. Väki vähenee erityisesti maaseudulla ja perinteinen yhdistystoiminta on saanut rinnalleen muita yhteisöllisyyden muotoja. Toiminta on myös siirtynyt yhä vahvemmin verkkoon erilaisille digitaalisille ja sosiaalisen median alustoille. Samaan aikaan järjestöjen rahoitus on tiukentunut, mutta odotukset toiminnan tuloksellisuudesta ja vaikuttavuudesta ovat kasvaneet niin rahoittajien, kuin osallistujien puolelta. 

    Kaikkien näiden muutosten keskellä järjestöissä joudutaan pysähtymään yhä enemmän seuraavien kysymysten äärelle: Miten saamme pidettyä kaikki mukana ja miten innostamme uusia ihmisiä mukaan toimintaan?  

    Tässä oppimateriaalissa saat vinkkejä vastaanottavampaan yhdistystystoimintaan. Vastaanottavuutta tarkastellaan erityisesti viestinnän sekä toiminnan ja tapahtumien näkökulmista. Tavoitteena on herättää pohtimaan, millaisia askelia omassa yhdistyksessä voisi ottaa kohti vastaanottavampaa yhdistystoimintaa.


    Oppimateriaalin liittyy
    Vastaanottavamman kansalaistoiminnan osaamismerkki. Osaamismerkistä ja sen suorittamisesta voi lukea tarkemmin kohdasta Suorita osaamismerkki.

    Ohjeet oppimateriaalin käyttöön

    Oppimateriaalia voit selata suoraan alta tai avata materiaalin erilliseen ikkunaan tästä linkistä. Materiaalissa liikutaan eteenpäin oikean yläreunan Jatka-valintanapista.

    Suosittelemme avaamaan materiaalin koko ruudun tilaan Jatka-valintanapin vierestä (fullscreen-tila ).


    Klikkaa tästä avataksesi saavutettavan näkymän tästä sisällöstä
  • Suorita osaamismerkki

    Kuva Vastaanottavamman kansalaistoiminnan osaaja-osamismerkistä.Mikä osaamismerkki?

    Digitaaliset osaamismerkit (Open Badges) kertovat saajansa osaamisesta, taidoista tai saavutuksista. Merkkien avulla voidaan tunnistaa, tunnustaa ja tehdä näkyväksi työn, koulutuksen, harrastusten, vapaaehtoistyön tai muun toiminnan kautta hankittua osaamista.  Merkkien avulla voidaan motivoida työntekijöitä ja opiskelijoita, rakentaa oppimispolkuja, seurata oppimistavoitteiden toteutumista tai merkkejä voidaan käyttää apuna työnhaussa.

    Näin haet osaamismerkkiä Vastaanottavamman kansalaistoiminnan osaaja


    Perehdy ensin saavutettavuusvaatimuksiin joko yllä olevan oppimateriaalin avulla tai muulla haluamallasi tavalla.  Tämän jälkeen voit hakea osaamismerkkiä. Osaamismerkkiä haetaan täyttämällä alla olevasta linkistä avautuva osaamismerkkihakemus. Hakemukseen pääsee myös oppimateriaalista.

    Hakemus sisältää tehtäviä, joiden suorittamista osaamismerkin myöntäminen edellyttää. Kun lomake on palautettu ja tehtävät suoritettu hyväksytysti, saat sähköpostiisi tiedon merkin myöntämisestä.

    Lisätietoa ja apua:

    Jos lomake ei avaudu tai haluat lisätietoa osaamismerkistä, voit olla yhteydessä MSL:n koulutussuunnittelija Pia Mustoseen pia.mustonen@msl.fi